Tutorials

Så fungerar det att betala räkningar med kreditkort

Så fungerar det att betala räkningar med kreditkort

Många har upptäckt fördelarna med att betala fakturor och räkningar med kreditkortet. Men Billender kan du nu betala alla dina räkningar och fakturor med kort !

Om du saknar pengar på sitt bankkonto när det är dags att betala räkningarna kan du nu använda kreditkortet. När du betalar räkningar med kortet använder du kortets kredit. Det innebär att din räkning betalas direkt - men du behöver inte betala förrän kreditkortsfakturan ska betalas. Oftast är kortkrediten räntefri i upp en (eller upp till två) månader och dessutom kan du få bonus och andra fördelar genom att använda kortet.

Skjut upp räkningen med kort

Om det skulle bli för många räkningar en månad kan det vara skönt att kunna skjuta upp några utvalda räkningar med kortet. I fall en större oväntat utgift skulle dyka upp en månad är det enklare att använda din redan godkänt kortkredit än att ta ett nytt lån. Om man snabbt behöver pengar för att betala en stor oväntad räkning är det alltså ofta både bättre och billigare att betala med kreditkortet än att ta ett lån.

I fall en större oväntat utgift skulle dyka upp en månad är det enklare att använda din redan godkänt kortkredit än att ta ett nytt lån

Delbetala räkningen med kort

De flesta kreditkort erbjuder möjlighet att dela upp kreditkortsräkningen. Det betyder att du kan använda kreditkortet för att betala en stor faktura, och sedan dela dela upp återbetalningen på ett visst antal månader. Fördelen är att du själv väljer vilken utgift som ska delbetalas. T ex kan du delbetala din hyra även om inte hyresvärden erbjuder ett delbetalningsalternativ. Tänk på att det vid delbetalning av kreditkortsfaktura tillkommer ränta och avgifter. Kreditkortsföretagen tjänar pengar på att du inte betala i tid så det är smartare att betala inom tiden som är räntefri än att delbetala.

Samla poäng

Ett annat stort plus som gör att många väljer att betala räkningar med kort är poäng! Många kortföretag erbjuder olika bonusprogram i form av poäng på allt du köper på kortet. Dessa kan sedan användas till resor, hotellövernattningar och liknande. Genom att betala räkningarna och andra större utgifter med kortet genom Billender går det snabbt att samla ihop stort antal poäng.

Så här går det till

Ett konto hos Billender skapar du på högst en sekund med BankID här. Sedan kan du betala valfri räkning i tre enkla steg:

  1. Ta en bild på räkningen
  2. Kontrollera betaluppgifterna
  3. Välj kort som betalmetod.

Första gången du använder kort kommer du behöva fylla i ditt kortnummer. Sen kan du välja att spara det till framtida betalningar. Billender är ett registrerat Konsumentkreditinstitut och står under Finansinspektionens tillsyn. 

Kostnad och avgifter

Vad kostar det att betala en räkning med kreditkort? Billender tar ut en avgift på 3,5 % av räkningens belopp. Om du exempelvis skall betala en räkning på 500 kr så är avgiften 17,5 kr. Det kostar inget att ha eller skapa ett konto och vi tar bara betalt vid genomförda transaktioner.

Rasmus

Rasmus sköter Billender ekonomi, bokföring och redovisning