Upptäck kraften i Open Banking-data och ta smarta kreditbeslut.

När vanlig kreditupplysning inte räcker. Med hjälp av våra egenutvecklade AI-verktyg kan vi hjälpa er att analysera miljontals aktuella banktransaktioner. Oavsett leverantör av Open Banking-lösning.

Billender Decision AI

Under 2022 försämrades ekonomin för många svenskar med högre räntor och inflation. På Billender märkte vi att traditionella kreditmodeller inte längre gav önskade resultat. Vi satsade på smartare kreditbeslut genom att analysera kundernas banktransaktioner. Resultatet? 30 % förre kreditförluster samtidigt som vi kan godkänna fler kunder.

Med vår erfarenhet kan vi hjälpa er också. Så här fungerar vår process

1. Rensa och kategorisera rådata.

Med våra kraftfulla verktyg är det enkelt att skapa ordning i din rådata. Till exempel identifiera betalningar till inkassobolag. Använd våra förinställda kategorier eller skapa dina egna för att passa dina specifika behov.

2. Analysera trender och riskbeteenden.

När din data är rensad och kategoriserad blir det enklare att upptäcka trender över tid och identifiera riskbeteenden. Kanske har antalet högkostnadskrediter ökat? Har lönen bytts ut mot a-kassa?

3. Träna algoritmer med Machine Learning

Det sista steget är det magiska; här använder vi vår maskininlärning för att träna upp en kreditmodell. Utmaningen ligger inte i att skilja en dålig kund från en bra, utan att identifiera de bra kunderna som har tendenser att bli dåliga i framtiden.

Kontaka oss

Maila oss på hello@billender.com för att boka in ett möte.